Zanger Piet Schilder (Overleden)

muziek carrière

In 1975 begon Piet met de band Next One, De groep had tussen 1975 en 1982 vier Top 40 Hits. Tot 1980 bleef de band compleet en stapte iedereen op behalve Piet.

Hiervoor kwamen Nico Tol, Jan Sombroek, Ed Antoine en Willem Jonk terug. In 1978 kwam de band met de Hit Realité,(wat Piet overigens zelf geschreven heeft)

Hun laatste hit "Cats for ever" was een medley van hits van hun plaatsgenoten The Cats. Van 1985 tot 2000 nam Kees Steur (Sjor) het drumstokje over van Willem Jonk.

In 1988 verliet de gitarist de band, en stapte over naar Bzn. Ook zijn vervanger verlaat op een gegeven moment de band, in 2003 neemt ook hij plaats in de band Bzn.

Next One was voornamelijk de begeleidings band van Jan Smit, Annie Schilder, George Baker, Piet Veerman en Harry Slinger (Drukwerk).

 

Hit lijst Next One

:Yesterday's Memories (1973)

:To All Your Friends      (1974)

:Goodbye Ann Louisa   (1975)

:Little Spanisch Sailor   (1976)

:Emmalee                      (1976)

:Realatié                        (1978)

:I Love You So               (1980)

:Cats For Ever               (1982)

 

Eigen zaak

Na het succes met de band Next One, begint Piet Schilder in 1990 zijn eigen juwelierszaak aan de haven in Volendam.

In 2001 werd aan een aantal Volendamse muzikanten waaronder Piet Schilder, gevraagd in het plaatselijke St. Jozef theater een ode aan The Cats te brengen.

Menig Artiest werkte hier aan mee, en het werd een enorm groot succes. De Artiesten bleven Hits van The Cats spelen en gingen met hun opgebouwde band leden of terwijl Tribute To The Cats band 

het hele land door.

 

Tribute To The Cats

Tribute To The Cats band begon op 1 maart 2002 op de verjaardag van Piet Veerman, op 8 maart hadden ze hun tweede concert al geplant, waaruit Piet Schilder enorme complimenten krijgt van Piet Veerman

hierdoor laat piet toch een kleine traan van geluk. 

The Tribute hebben bekendheid gekregen als begeleidingsband van Jan Smit en genieten van de steun van de leden van de voormalige Cats.

Wil Schilder besloot in 2008 om te stoppen en in 2011 is ook Ab Schilder gestopt bij de band. Jack Stroek kon door zijn drukte de band niet aan en werd vervangen door,

Harmen Veerman (voormalig zanger Lovers Line en Left Side).

De liederen: Rock And Roll (i gave you the best years of my life) en Scarlett Ribons: vond Piet toch echt één van zijn favoriete nummers.

Piet Schilder is (62) Jaar geworden.

 

De Tribute To The Cats Band bestond per november 2012 uit:

  • Piet Schilder, zang († 10-08-2017)
  • Cees Veerman, zang en gitaar
  • Kees Plat, zang en gitaar
  • Jack Stroek, zang en gitaar
  • Harmen Veerman, zang en gitaar
  • Nico Tol, percussie
  • Thoom Veerman, toetsen
  • Jan Veerman, drums
  • Jan Schilder, Stage Sound Provider