Zanger René Innemee The Walkers overleden

Zanger René Innemee overleden
René Innemee, lid van legendarische bands als The Walkers, The Press, Underberg en The Creedence Revival band is donderdag op 69-jarige leeftijd plotseling overleden. Dat maakte zijn familie via social media bekend.
René Innemee komt In 1972 bij toporkest The Walkers. De Maastrichtse band heeft op dat moment een grote internationale hit met het nummer “There’s no more corn on the brasos”. The Walkers bereiken de band meermaals de hitparade met nummers als "Dance of love" en" Taboo" . Ook "Oh lonesome me" en "Jack of diamond" waarop René de solozang voor zijn rekening neemt halen de hitlijsten.
René wint in 1977 samen met de Walkers en de bands Rainbow en The Classics het allereerste LVK met het nummer "Vaan Eysde tot de Mookerhei". In 1980 verandert de bandnaam in The Press. In die band neemt Walther Nitha veel solozang voor zijn rekening.
Onder de naam Ray T. Jones gaat Innemee op de country-rock-tour. Hij maakt het album "Dead or alive". In 1983 stopt the Press.
René start begin jaren ’90 met de Revival Band. Met deze band speelt hij voornamelijk covers van de bekende Amerikaanse formatie Creedence Clearwater Revival. Zijn stem en zijn gitaarspel lijkt als twee druppels water op die van CCR-voorman John Fogerty.
Vanwege zijn kenmerkende stemgeluid valt René regelmatig in voor zijn in 2007 overleden broer Jean Innemee. Dat doet hij bijvoorbeeld als zanger van het lied “Vaan Eysde tot de Mookerhei" tijdens de 11devande11de in 2009, maar ook bij de zeven revivalconcerten van de groep Carboon in 2015.
René Innemee werd 69 jaar.