Radio Olympia is genomineerd voor de Online Radio Awards.

Online Radio Awards

Radio Olympia is genomineerd voor de Online Radio Awards.

Online Radio Awards 2019
Het radiolandschap is volop in beweging! Zo is het online radio luisteren sterk in populariteit gestegen, komen er steeds meer ‘internet only’ stations en groeit het aantal podcastluisteraars dagelijks. Na de succesvolle eerste editie pakt de organisatie van de Online Radio Awards uit met een dagprogramma Online Radio Day op 9 oktober 2019 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De Online Radio Awards worden jaarlijks in samenwerking met en tijdens  de Dutch Media Week uitgereikt aan de meest opvallende online radio makers.

De stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl zijn gestart met deze editie, waarbij prijzen uitgereikt voor ‘internet only’ radiomakers en podcasters.

Er worden Online Radio Awards uitgereikt in de categorieën:

 • Beste online radiostation
 •  Beste podcast
 •  Beste online presentator/presentatrice
 •  Beste online radio ambassadeur

Het publiek kan vanaf 1 augustus op deze website zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. De jury kiest uit de short list met de meeste stemmen de winnaars. De shortlist bestaat per categorie uit 5 nominaties, maar dit jaar voegt de jury daar een wildcard-nominatie aan toe. Hiermee maken online stations en podcasts gericht op een niche onderwerp of doelgroep ook kans. De vakprijs voor ‘beste online radio ambassadeur’ wordt geheel door de jury bepaald.

Jury en uitreiking
De jury van de Online Radio Awards 2019 bestaat uit:

 • Peter Contant (Max Magazine/ GOOISCH…als lifestyle/ voorzitter v-OR)
 • Richard Otto (Tens Media/ uitgever van Spreekbuis.nl)
 • Pierre Papa (Radiocoach)
 • Isabelle Brinkman (Stationvoice RTL/ voormalig dj/vj 3FM en TMF)
 • Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer)
 • Amber Brantsen (Nieuwslezer NOS, presentatrice en radiomaakster)
 • Vincent Bijlo (Cabaretier, podcaster en radio columnist)

Tijdens de Dutch Media Week worden de winnaars van de Online Radio Awards op woensdag 9 oktober om 16:00 uur in Beeld en Geluid bekend gemaakt.  Kijk voor meer informatie op onze event pagina.

Online Radio Day
Voorafgaand aan de feestelijke awardshow wordt er op 9 oktober vanaf 13:00 uur gestart met de Online Radio Dayin het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in de Mediastad Hilversum. Deze staat deels in het teken van 100 Jaar Radio, maar er wordt vooral vooruit geblikt. Naast diverse sprekers worden er dit jaar ook een bedrijfsexpo en diverse workshops georganiseerd, waarin bezoekers geïnformeerd worden over de laatste trends op het gebied van online radio en podcasting. Belangrijke thema’s worden besproken, waaronder ‘Hoe kun je met online radio meer bereik genereren?’, ‘Waar moet ik op gebied van muziekrechten rekening mee houden?’ en ‘Wat zijn de mogelijkheden om geld te verdienen met podcasting?’ Exacte invulling van het programma volgt later.

Deadlines:
> Tot en met 1 augustus 2019 konden online radio stations, podcasts en presentatoren worden aangemeld.
> Tussen 1 augustus en 15 september 2019 kan er worden gestemd.


Help ons mee, door te stemmen op Radio Olympia via deze website: https://onlineradioawards.nl/stem-direct-hier/