Via bouwradio en auto radio Olympia Radio luisteren (uitleg)

Veel mensen vragen zich af hoe je via een bouwradio of autoradio kunt luisteren .

Wij hebben hieronder alles stap voor stap voor je op een rijtje gezet.

Het is mogelijk om via wifi of mobielinternet (2g, 3g of 4g) te luisteren. Waneer er geen wifi in de buurt is en u via mobielinternet luistert is het belangrijk dat het dataverbruik laag blijft. Daarvoor hebben wij een speciale 64kbps mobiele luisterlink op onze website.

Stap 1: Download 1 van de volgende apps in de playstore of appstore: 'Xiialive app' of 'TuneIn app' ze spelen alle twee zorgenloos internetradio af.   

 

Stap 2: Wanneer je XiiaLive of TuneIn op de telefoon of tablet geinstalleerd hebt ga dan naar de website https://www.olympia-radio.nl.  
Op de website gaat u naar de "luister mobiel" player met de oranje play button (mobiele player) en klik deze aan. Vervolgens zie je verschillende iconen en het logo op je scherm en klik vervolgens op het winnamp icoon of het kleine telefoontje.

   

Je telefoon of tablet vraagt dan met welke APP je de stream openen wilt, en wellicht verschijnen XxiaLive en/of TuneIn iconen (apps) in beeld die je zojuist gedownload hebt. Klik dan op een van twee apps en zult zien dat hij Olympia Radio afspeelt in de des betreffende app.

 

 

Stap 3: Het verbinden/koppelen van je mobiele telefoon of tablet aan een autoradio, bouwradio, gewone radio of muziekinstallatie kan op verschillende manieren. Verbind je telefoon met de radio doormiddel van een mini jack kabel, USB kabel of draadloos met Bluetooth en klaar, je kunt luisteren. 

1) Mini jack kabel 3.5mm
Met een mini jack kabel je telefoon koppelen en deze op de AUX ingang van je radio aansluiten (Let op, niet iedere radio bevat een AUX ingang) en klaar je luistert Olympia Radio op je bouwradio, autoradio stereotoren of gewone radio.
Hieronder een link van een webwinkel waar je voor € 1,68 + verzendkosten zo'n kabeltje online kunt bestellen:
Link: Bax-Shop mini jack kabel

2) USB kabel
Sommige radio's hebben ook een USB ingang en met de mobiele telefoon meegeleverde kabel kun je de radio en telefoon verbinden.

3) Bluetooth
Verschillende moderne autoradio's, bouwradio's of muziekinstallaties hebben een Bluetooth functionaliteit. Daarmee kan draadloos de verbinding tussen de telefoon en radio tot stand gebracht worden.  

4) Internetradio's 
Ook zijn er internetradio's met een WIFI functionaliteit waarmee je zonder een koppeling van een telefoon of tablet naar internetradio Olympia Radio kunt luisteren. Deze radio's hebben via je WIFI modem of router verbinding met internet en met de zoekfunctie op de radio hoef je alleen maar de woorden 'Olympia Radio' in te vullen en je kunt naar ons luisteren. 

Extra informatie:
Hieronder leggen we nog even kort uit om via een goedkope mobiele prepaidkaart in de telefoon met maandelijks onbeperkt internet ruisvrij de mooiste muziek op de bouw- of autoradio kunt luisteren.
Dit is mogelijk met een KPN prepaid kaartje te kopen (te koop bij tankstation, supermarkten, telefoonwinkel of online) en deze upgraden naar onbeperkt internet voor € 7,50 p/m.
Via de onderstaande afbeeldingen wordt uitgelegd hoe dit in z'n werk gaat.

 

Stap 1: koop een KPN prepaid met € 10,- beltegoed en plaats de telefoonkaart in je (oude) telefoon.

Stap 2: Om het onbeoerkt internet te activeren voor 1 maand bel je *143# hiermee is je onbeperkt internet een maand lang geactiveerd. Dit kun je maandelijk herhalen en zo luister je voor € 7,5 per maand ruisvrij en met goede kwaliteit via internet naar Olympia Radio. 

  

We hopen je met dit artikel zoveel mogelijk geholpen te hebben en wensen je veel luister plezier.