In memoriam: Huub Hennissen (Radi Ensemble)

Donderdag 3 juni 2021 kwam hier bij Olympia Radio het bericht binnen dat Huub Hennissen de dag ervoor op 87-jarige leeftijd is overleden. Niet voor iedereen een bekende naam, maar zijn stem wordt in de radiopiratenwereld meteen herkend als die van het Radi Ensemble. De andere leden van de band uit Thorn (Limburg) waren al niet meer onder ons.

Het Radi Ensemble mocht met zanger Huub een eerste plaatje als loonpersing maken bij Johnny Hoes, maar al snel werd het ook op zijn Telstar label uitgebracht. "Sonja Addio" werd in 1968 een groot succes, inclusief gouden plaat voor de verkoop van 100.000 exemplaren. De grote klapper kwam echter in 1969 toen er een Nederlandse versie van de duitse hit van Die Flippers opgenomen werd: "Huil maar niet kleine Eva". Ook dit werd een gouden plaat, en een top 10 notering in de Veronica Top 40. Andere successen waren "Juanita" en "Wacht op mij Mona Lisa", beiden ook in het Duits opgenomen. Op Olympia Radio zijn ook de toendertijd minder bekende platen als "Lentenacht", "Kom weer naar m'n eiland" en vooral "Meisjes in bikini" nog steeds veel gedraaid, ook nadat de band in 1978 na 21 jaar uit elkaar ging. Huub pakte daarna zijn oude vak als meubelmaker weer op.

In de rouwkaart is de afsluiting: "Moge hij altijd verder leven in uw herinneringen", iets dat bij de liefhebbers van piratenmuziek zeker het geval zal zijn. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe.