Geweld uut de Boerschop 2017

De jongens achter Geweld uut de Boerschop waren er twee jaar geleden goed ziek van, toen de Vlaamse volkszangeres Dana Winner een optreden op hun tentfeest plots inruilde voor televisieopnames in Spanje. Nu komt ze echter met een goedmaakconcert en staat ze over een maand alsnog op de bühne in Oud-Bergentheim. 

,,Daar zijn we uiteindelijk toch heel blij mee", zegt Gerwin van der Veen van de organisatie. ,,Vorig jaar was voor ons te vroeg, maar nu willen we het wel. Vooral bij mensen in de vijftig en zestig is ze populair."

De flyers waren twee jaar terug al gedrukt en met dikke, roze letters werd de komst van Winner - met het nummer Westenwind brak ze in  de jaren 90 definitief door - aangekondigd. Uiteindelijk liet ze echter verstek gaan om in Málaga mee te doen aan Liefde voor Muziek, een Belgisch televisieprogramma. 

 

Bijzonder

Contractueel toegestaan en in een videoboodschap zei ze 'duizend keer sorry' tegen haar achtergebleven fans in Oud-Bergentheim. ,,We hebben van het artiestenbureau begrepen dat het best wel bijzonder is dat ze nu alsnog komt optreden", zegt Van der Veen. ,,De komende jaren richt ze zich niet meer op relatief klein tentfeesten als de onze. Ze gaat voor het grote publiek. Voor ons maakt ze toch een uitzondering."

Van der Veen wordt nog regelmatig aan de afzegging van twee jaar terug herinnerd. Dana Winner trekt toch een eigen publiek dat speciaal kaartjes voor haar optreden koopt. Ook nu verwacht Geweld uut de Boerschop ruim duizend bezoekers. ,,We krijgen best vaak de vraag of ze nu wel komt. Maar echt, ze komt."