Olympia presenteert 'Goud voor Oud'


Wat gaan we doen


Het weekend van 4, 5 en 6 oktober staat bij Olympia Radio in het teken van eenzame ouderen. Tijdens dit weekend draaien we live vanuit Café Zaal Mulder te Hardenberg. Luisteraars zijn hierbij welkom om gezellig langs te komen. Naast het maken van een leuke uitzending, is het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Nationaal Ouderenfonds.

Vrijdagochtend start de uitzending die via onze website, de Olympia Radio app en in de omgeving van Hardenberg op de FM te beluisteren zijn.

Op zaterdagavond 5 oktober staat er een optreden van de band ‘The Cats in the House’ gepland. Meer info onder het kopje ‘doneren of bijdragen’. Op zondagmiddag 6 oktober staat er een gezellig piratenfeest gepland. Meer info onder het kopje ‘doneren of bijdragen’.

Wil je niks van dit evenement missen? Houd onze Facebook en Instagram pagina dan goed in de gaten!

Waarom het Nationaal Ouderenfonds? 


Het Nationaal Ouderenfonds is een landelijk goed doel. Samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers zetten ze zich in voor hetzelfde doel: een samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst.

Wist u dat bijna de helft van de ouderen in Nederland zich eenzaam voelt? 1 op de 11 ouderen geeft zelfs aan zich ernstig eenzaam te voelen. Dat zijn ruim een half miljoen mensen! Het Ouderenfonds is ervan overtuigd dat iedere oudere meetelt. Ze verbinden mensen en organisaties om samen eenzaamheid en kwetsbaarheid onder ouderen aan te pakken.

Bij het Nationaal Ouderenfonds werken zo’n 40 medewerkers en vele vrijwilligers iedere dag met hart en ziel aan een samenleving waarin iedere oudere telt. Corina Gielbert is directeur van het Nationaal Ouderenfonds. “Ik schrik van de cijfers over eenzaamheid onder ouderen. Zeker als je bedenkt dat veel mensen minder dan een keer per maand een sociaal contact hebben. Ik wil graag dat ons werk iets toevoegt. Het snijvlak zorg, welzijn en kwaliteit van leven ligt me na aan het hart.”

Olympia Radio vindt het mooi dat er veel initiatieven zijn waarbij geld wordt opgehaald voor verschillende goede doelen. We vinden echter ook dat de doelgroep Nederlandse ouderen daarbij vaak vergeten worden en te weinig aandacht krijgen.

Doneren of bijdragen


Natuurlijk kunnen we alle hulp gebruiken om te zorgen dat we een zo hoog mogelijk bedrag aan het Nationaal Ouderenfonds kunnen doneren. Je kunt op de onderstaande manieren doneren of bijdragen.


Online doneren: Hieronder kun je via iDeal een bedrag naar keuze overmaken. Bij je donatie kun je een bericht voor de DJ’s toevoegen. Door de vele reacties kunnen we niet garanderen dat iedere reactie of ieder verzoekje voorbij komt in de uitzending.

Klik hier om online te doneren


In de studio doneren: In de studio waar we van vrijdag 4 t/m zondag 6 oktober draaien hangt een collectebus. Iedereen is welkom in de studio om een kijkje te nemen en een bedrag te doneren in de collectebus. Adresgegevens:
Café en Zaal Mulder, Gramsbergerweg 68, 7772 PB Hardenberg


Statiegeldactie: Vanaf 1 september t/m 5 oktober 16.00 uur ‘s middags is het mogelijk om je statiegeldbon in een aantal supermarkten te doneren aan het Nationaal Ouderenfonds. Hiervoor hangt een bus waarin je je bon kunt achterlaten bij de statiegeldautomaat. De onderstaande supermarkten werken hieraan mee:

  • Jumbo Dedemsvaart
  • Jumbo Hardenberg
  • Plus Bergentheim
  • Plus Baalderveld
  • Plus Gramsbergen


Feest zaterdag 5 oktober: The Cats in the House
Deze professionele band bestaat uit acht topmuzikanten. Wat in 2017 begon als een eenmalige stunt, is inmiddels uitgegroeid tot een serieus muzikaal project. Belangrijke ex The Cats-leden als Piet Veerman en Arnold Mühren zijn blij met de komst van “The Cats in the House”. Niet alleen omdat zij de Cats-muziek vertolken, maar ook omdat zich inmiddels een eigen geluid ontwikkelt dat volgens kenners in de buurt komt van de sfeer en sound van de originele Cats. Kenmerkend voor “The Cats in the House”-sound zijn, naast samenzang en een geweldige leadzanger, hun stevige ritmesectie en het gebruik van blaasinstrumenten.

Locatie: Café en Zaal Mulder, Gramsbergerweg 68, 7772 PB Hardenberg
Entree: € 12,-
Tijd: 20.30 uur
Overige info: Garderobe aanwezig, betaling kan via PIN of contant.
Bestel hieronder online je kaartjes:


Feest zondag 6 oktober: Piratenfeest

Een gezellig piratenfeest met een geweldige line-up van onder andere Henk Wijngaard, The Evening Stars, Quintus, Silvia Swart, Aukje Fijn en Wouter de Polkaman.

Entree: € 7,-. Geen voorverkoop, kaarten op 5 oktober aan de deur verkrijgbaar.
Tijd: Zaal open om 14.30 uur, aanvang feest 15.00 uur.
Overige info: Garderobe aanwezig, betaling kan via PIN of contant.


Veelgestelde vragen


Wanneer wordt het opgehaalde bedrag bekend gemaakt?

Zondagavond 6 oktober om 20.00 uur wordt het opgehaalde bedrag live in de uitzending bekend gemaakt.

Hoe wordt het opgehaalde bedrag overhandigd?

Het opgehaalde bedrag zal binnen 30 dagen naar het Nationaal Ouderenfonds worden overgemaakt.

Verdient Olympia Radio zelf ook iets tijdens dit weekend?

Nee, Olympia Radio krijgt op geen enkele manier een financiële vergoeding voor het evenement en de activiteiten daaromheen.

Gaat 100% van alle inkomsten naar het Nationaal Ouderenfonds?

Nee. De inkomsten van donaties en de statiegeldactie gaan volledig naar het Nationaal Ouderenfonds. Voor de online kaartverkoop maken we gebruik van een systeem van eventree.nl. Na aftrek van de servicekosten aan eventree.nl gaat de volledige opbrengst hiervan naar het Nationaal Ouderenfonds. De overige kosten die worden gemaakt voor het organiseren van het evenement en bijbehorende activiteiten worden door Olympia Radio en een aantal sponsoren betaald, zodat dit niet van het opgehaalde bedrag afgaat. De horeca opbrengst (verkoop drankjes) is voor Zaal Mulder. In ruil hiervoor stelt Zaal Mulder haar personeel en de zalen het gehele weekend beschikbaar.

Kan ik ook langskomen tijdens dit weekend?

Ja, los van de feestavond op zaterdag 5 oktober en zondagmiddag 6 oktober, is de studio ook geopend voor bezoek. De locatie is Café en Zaal Mulder, Gramsbergerweg 68, 7772 PB Hardenberg.

Hoe kan ik luisteren?

De uitzending is via de gebruikelijke kanalen te beluisteren. Denk aan de Olympia Radio website, de Olympia Radio app, TuneIn, internet radio’s, etc. Daarnaast zullen we in de Gemeente Hardenberg middels een evenementenfrequentie ook via de FM te beluisteren zijn. De frequentie hiervoor is 88,40 Mhz.